Hirdetés

szunyog.lap.hu / Szúnyogűző trükkök, praktikák

Szúnyogűző trükkök, praktikák

Nyáron gyakran vendégeskednek a szúnyogok és a legyek a lakásodban? Ha nincs kedved a társaságukhoz, űzd el őket természetes módszerekkel!

A kis segédprogrammal a Series 60 alapú okostelefonok tulajdonosai el tudják "zavarni" a körülöttük gyülekező, mindenre elszánt, éhes szúnyograjt.

Tanulságos lenne megvizsgálni, hány romantikusnak indult estét tesz tönkre a szúnyogok zümmögő kórusa; hány ember tapsolja végig az éjszakát álmatlanul a vérszomjas élősködő csípésétől borzongva; mekkora veszteség éri a vízparti idegenforgalmat a kellemetlenségtől megfutamodott vendégek miatt. Pedig van megoldás.

A kullancsok és szúnyogok száma az utóbbi időben jelentősen megnőtt. Ma már a városok parkjai, a strandok, sőt, saját kertjeink sem biztonságosak. A kullancsok főképpen az agyhártya-, illetve agyvelőgyulladást okozó vírust hordozzák, de majd' minden ötödik állatban megtalálható a Lyme-kór baktériuma is.

Hazánkban közel 50 szúnyogfaj él. Higiénés jelentőségük és gyakoriságuk miatt a foltosszárnyú maláriaszúnyog, a gyötrő szúnyog, a házi szúnyog és a mocsári szúnyog a legfontosabbak.

Úgy tűnik, minden együtt van ahhoz, hogy idén bőséges szúnyogtermésünk legyen. Volt és van elég víz, a jelek szerint melegből sem lesz hiány, és a kettő elég szokott lenni a kellemetlen kis bestiáknak, hogy megkeserítsék az életünket.

Lehet, hogy nem tudtad, de táplálkozással meg lehet előzni a nyári esték kellemetlen, viszkető következményeit, a szúnyogcsípéseket. A szúnyogok áldozataikat kifinomult szaglásuk segítségével találják meg. Különösen vonzónak találják a szén-dioxidot és a tejsavat.

Bár manapság még szúnyogriasztó sapkát és öltözéket is lehet már kapni, nézzünk néhány egyszerűbb módszert arra, hogyan tarthatjuk távol magunkról a kis vérszívókat!

Ráktól véd a paradicsom, a szúnyogokat is riasztja.

A meleg beköszöntével megjelennek a vízparti, röpködő "ragadozók": a szúnyogok, a trópusi éghajlaton nyaralók pedig közeli rokonaikkal, a moszkitókkal ismerkedhetnek meg. Róluk mindannyian jól tudjuk, hogy kórokozókat, betegségeket terjesztenek, s a bőrünkön keletkező égető foltokon kívül csípésükkel akár allergiás reakciókat is kiválthatnak...

A kellemes nyári estéket elviselhetetlenné teszik a szúnyogok és mindenféle csípős rovarok. Különösen igaz ez az idei esős tavasz után, ami különösen kedvezett a szúnyogok lárváinak. Kikelésük után tömegesen keserítik meg napjainkat. Sokféle védő-, riasztó- és irtóeszköz, -szerkezet és -szer van viszont forgalomban, amelyek segítségünkre vannak ellenük.

A nyári esték ádáz ízeltlábúi ellen számtalan módon védekezhetünk. Azért, hogy szabadban töltött óráink ne vakarózással teljenek, íme néhány praktikus megoldás a vérszívókkal szemben.

A nyár nem éppen legkellemesebb oldala a szúnyogokkal és kullancsokkal való hadakozás. Mielőtt kemény vegyszerekkel mérgeznénk magunkat és környezetünket, nézzük, milyen szelídebb módszerek vannak a rovarok távoltartására.

A nyári szúnyoginvázió ellen nem mindig elég a szúnyogháló: egy-két fenevad könnyen megkeserítheti a legszebb pillanatokat is. Előzd meg!

Dél-Korea legnagyobb mobiltelefoncége, az SK Telecom bevezette azt a szolgáltatást, mellyel az előfizetők szúnyogriasztóvá változtathatják készülékeiket – írja a Financial Times

A legszebb nyári esték zavartalan nyugalmát is megkeserítheti a sokszor elviselhetetlenné váló szúnyoginvázió. Néhány apró trükkel mégis távol tarthatjuk a nemkívánatos vendégeket. Íme a legjobbak!

Gyertya, mécses, fáklya - készítése, készítői, forgalmazói (nagyker, lerakat, beszállító-exportőr), különleges világító eszközök készítése, készítői, kiegészítő eszközök

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Szúnyogűző trükkök, praktikák
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés